Ohjelmat

Verkkokurssit

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka

Asiakaskokemuksia

Muut aiheemme

Aalto EE ja Aalto PRO tarjoavat lisää ohjelmia ylimmälle johdolle ja tulevaisuuden johtajille sekä yrittäjille ja sisäisen yrittäjyyden kehittämiseen.

Digitalisaatio Henkilöstöjohtaminen Innovaatiot ja tulevaisuus Johtaminen ja strategia Johtoryhmät ja hallitustyö Laatu, Lean ja Lean Six Sigma Markkinointi ja myynti Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu Projektinhallinta Rakennettu ympäristö Sosiaali- ja terveydenhuolto Talous ja rahoitus Tuotantotalous Turvallisuus Tutkimus ja kehittäminen Vakuuttaminen Vastuullisuus

MBA, Executive MBA ja DBA -ohjelmatTyövoimakoulutukset

Koulutushaku

Koulutushaun avulla tutustut helposti koko tarjontaamme. Säätämällä hakuehtoja nostat esiin ohjelmat, jotka sopivat nykytilanteeseesi ja vastaavat käsitystäsi ajankohtaisista kehittymistarpeitasi.

Koulutushaku

Fokuksessa kasvu

Useimpia yrittäjiä voi luonnehtia sanoilla motivaatio, luovuus, innokkuus ja visio. Startupit kehittävät uusia tuotteita ja palveluita ja etsivät niille sopivia markkinoita ja jakelukanavia kaihtamatta riskejä, joiden ottaminen on yritystoiminnassa välttämätöntä.

Me Aalto-yliopistossa olemme sitoutuneita yrittäjäasenteen kehittämiseen ja vaalimiseen. Suomi tunnetaan paitsi laadukkaasta koulutusjärjestelmästä myös ICT-innovaatioista ja peliteollisuudesta, tunnetuimpina toimijoina Nokia, MySQL, Supercell (Clash of Clansin ja Clash Royalen kehittäjä), Rovio ja sen Angry Birds
-tuoteperhe ja monet muut.

Ympäri maata toimii lukuisia startup-yhteisöjä ja yrityskiihdyttämöjä, kuten Startup Sauna ja Maria 01 Helsingissä, Oulu Game Lab Oulussa ja Turku Boost Turussa. Ohjelmiemme osallistujat syventyvät oikeisiin yrityscaseihin, omiin startupeihinsa tai liiketoimintaprojekteihinsa, mikä tarjoaa vahvan perustan johtamisosaamiselle, strategiselle ajattelulle ja oman osaamisen kehittämiselle.

Ketteryys ja motivaatio eivät yksin riitä

Me keskitymme kasvattamaan yrittäjältä vaadittavaa asennetta, taitoa ja kokemusta, rakentamaan vankkoja yrittäjyysekosysteemejä ja innovaatiokulttuureita, kehittämään yksilöllistä ja yhteistä osaamista sekä suunnittelemaan kokonaisvaltaisia kiihdytysohjelmia startup-yrityksille. Olemme myös mukana arvoketjun yhteiskehityshankkeissa yhdessä muiden sidosryhmien kanssa.

Startup-yrittäjällä voi olla riittävästi ketteryyttä ja motivaatiota oman yrityksensä rakentamiseen, mutta kokemus ideoiden toteuttamisesta puuttuu. Tämä voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen uskottavuuteen ja tulokseen. Ihannetapauksessa tarvittava ydinosaaminen ja taidot yhdistyvät riittävän vahvaan yrittäjäasenteeseen ja -kokemukseen.

Startup-paratiisi

Startupit tarvitsevat selviytyäkseen vahvoja yhteisöjä ja ekosysteemejä. "Mitä pienempi olet, sitä enemmän verkostoja tarvitset", on joku joskus sanonut. Suomessa on vankkoja startup-keskittymiä ja -kiihdyttämöjä eri puolilla maata. Tunnetuimpia ovat uusi tulokas Maria 01 sekä Startup Sauna, jotka kummatkin sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä Aalto-yliopistosta.

Startup Saunan ovat itse asiassa perustaneet Aalto-yliopiston opiskelijat Aaltoes-yrittäjyysyhteisön (Aalto Entrepreneurship Society) nimissä. Aaltoes on myös kansainvälisestikin tunnetun startup-tapahtuma Slushin, Junction Hackathonin, FallUp-yrittäjyystapahtuman ja monien muiden suomalaista yrittäjyyttä tukevien hankkeiden takana. Aaltoesia pyörittävät vapaaehtoiset opiskelijat.

Maria 01 yhdistää saman katon alle startupit, sijoittajat, yritykset ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt. Se on yksi Euroopan suurimmista startup-keskittymistä.

Niin valtio ja kunnat kuin startupit ja suuret yrityksetkin tarvitsevat innovaatioklustereita, jotka tukevat oppimista, jakavat ja kehittävät tuotteita ja palveluita ja rakentavat bisnesverkostoja.

Yhteiskehittäminen sidosryhmien kesken

Vahvan yhteisön ja yrityskulttuurin lisäksi yritykset pyrkivät nykyisin edistämään sidosryhmien välistä yhteistyötä ja yhteiskehittämistä. Monet uskovat aidosti, että startupit ja isot, jo etabloituneet yritykset voivat oppia toisiltaan.

Aalto ENTin osallistujana saat tietoa tuoreimmasta kumppanuuksia, arvomyyntiä ja liiketoimintamalli-innovaatioita koskevasta tutkimuksesta sekä menetelmistä, joita voit hyödyntää arvon haltuunotossa ja luomisessa kumppanuuksien, arvomyynnin ja liiketoimintamalli-innovaatioiden avulla.

Yksilöllisen ja yhteisen osaamisen kehittäminen

Menestyvillä yrittäjillä on hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. He johtavat taitavasti niin itseään kuin muitakin ja ovat erinomaisia pitchaajia, viestijöitä, verkottujia, motivaattoreita, suostuttelijoita ja neuvottelijoita. Heidän on pystyttävä tekemään oikeita päätöksiä epätavallisissakin tilanteissa.

Myynti, markkinointi ja globaali kilpailukyky

Myyminen on haasteellista, ja markkinoinnista on tulossa mutkikkaampaa ja kalliimpaa kuin koskaan ennen. Startupit eivät pysty kilpailemaan johdonmukaisesti etabloituneiden yritysten kanssa, jonka vuoksi tarvitaan uudenlaisia ideoita kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Ota yhteyttä

Autamme löytämään sinulle ja yrityksellesi sopivimman ratkaisun.

Minna Wickholm

Business Area Director, Open Programs

+358 10 837 3723

minna.wickholm@aaltoee.fi

Laura Carnicelli

Account Director

+358 10 837 3703

laura.carnicelli@aaltoee.fi