Rakennusalan haasteet – lean ja digitalisaatio avuksi

Rakennusalalla on jo pitkään puhuttu digimurroksesta. Paljon jo toteutettu, mutta vielä on tehtävää. Tarvitaan avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja rohkeita kokeiluja.

23.11.2020

Digitalisaatiolla ja lean-menetelmien käyttöönotolla tavoitellaan parempaa tuottavuutta ja sitä kautta toimialan kasvua.  Työmailla puolestaan tavoitellaan saumatonta toimintaa, vähemmän hukkaa ja vähemmän virheitä, eli laadukkaampaa ja luotettavampaa tuotantoa.

Haasteista huolimatta tai ehkä juuri siksi, digitalisaatio etenee. Tarvitaan yhteistyötä ja rohkeutta uusien toimintatapojen ja -välineiden käyttöönotosta. Viimekädessä asiakas hyötyy laadukkaammasta ja luotettavammasta tuotannosta ja toiminnasta.

Videolla Aalto-yliopiston Rakennustekniikan laitokselta professori Olli Seppänen ja apulaisprofessori Antti Peltokorpi kertovat, miten rakennusalan tuottavuusongelmia voi ratkoa leanilla ja digitalisaatiolla ja miten teollisen rakentamisen mahdollisuuksia voi yhdistää kehittyviin digitaalisiin teknologioihin. Lisäksi Fira Oy:n CTO Otto Alhava esittelee lyhyen oppimäärän Firan digitalisoituvasta tahtituotannosta.

Kiinnostuitko Aalto PRO:n Lean ja digitalisaatio rakentamisen prosesseissa -ohjelmasta? Lue lisää.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Rakennusalan haasteet – lean ja digitalisaatio avuksi

Tilaa parhaat palat sähköpostiisi

Aalto Leaders' Insight on kokoelma artikkeleita, tarinoita ja näkemyksiä johtajuudesta, liiketoiminnasta ja itsensä kehittämisestä. Käsinpoimittu englanninkielinen Highlights -uutiskirje lähetetään tilaajille korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa. Tilaus on helppo perua. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.