Aalto MBA –päiväkirja osa 6: Uusi työ Australiassa: ”Nyt on käyttöä johtamisopeille”

Kai Rönnberg: Muuttokuormassa kulkevat MBA -opintomateriaalit ja kontakti opiskelukavereihin pysyy kiinteänä.

Paula Salovaara, 02.06.2017

Read this in English

Odota juoksen autolle. Kai Rönnberg vastaa puhelimeen samassa tilanteessa kuin usein aiemmin. Tällä kertaa autolle juokseminen tapahtuu kuitenkin maapallon toisella puolella, Australian Sydneyssä, jonne Rönnberg on muuttanut asumaan. Työnantaja Outotec tarjosi alkukeväästä uutta pestiä, suurempaa vastuuta, ja mahdollisuutta katsoa maailmaa ja kaivosteollisuutta vähän toisesta suunnasta.

Rönnberg tarttui innokkaasti tilaisuuteen, ja puhuessamme toukokuun lopussa hän on jo huhkinut viisi viikkoa uudessa hommassa.

Arvio elämänmuutoksesta on selkeä: Hyvältä tuntuu, hemmetin siistiä.

Mukana muuttokuormassa kulkevat MBA -opintomateriaalit ja kontakti opiskelukavereihin pysyy kiinteänä välimatkasta huolimatta. Kun uusi työ ja pikainen muuttoaikataulu vahvistuivat, Rönnberg pohti kuinka pystyisi yhdistämään opinnot muutokseen. Aalto EE:n kanssa laadittu suunnitelma tähtää siihen, että Rönnberg valmistuu MBA-ryhmänsä kanssa samaan aikaan, vuoden 2018 alussa. 

Ennen lähtöä opiskelutahti kiristyi Suomessa. Maaliskuun Managing Growing Enterprises -modulin kanssa oli tekemistä: Räpiköin kurssin läpi, ajatukset olivat muutossa, oli vaikea keskittyä. Itsekriittisestä pohdiskelusta ja kertyneistä työmatkapäivistä huolimatta Rönnberg läpäisi kurssin hyvin arvosanoin. Hän palaa vielä muistelemaan edellistä Leading change -modulia, ja kertoo että on voinut uudessa esimiestyössään soveltaa suoraan kurssin oppeja ensimmäisestä työpäivästä lähtien. 

Rönnbergin titteli on nyt Vice President, Services, South East Asia Pacific ja siihen kuuluu markkina-alueen palvelujen johtaminen. Työhön liittyy esimiesvastuun lisäksi myös tulosvastuu. Nyt on johtamisoppien lisäksi kaikille finance-modulien opeille käyttöä, kertoo Rönnberg. 

Toistaiseksi kalenteriin on mahtunut yksi vapaapäivä. Lähitulevaisuudelta Rönnberg odottaa yksityiselämän puolella pääsevänsä muuttamaan hotellista omaan asuntoon hiekkarannan kupeeseen. Vapaapäivät, maahan tutustuminen ja golfkierrokset ovat myös toivelistalla.

Oho, eikun pitääkin kääntyä tonnepäin! Tää liikennekin vaatii näköjään vielä opiskelua.”

Kevään opintomodulit ovat nyt ohi ja seuraavan kerran Rönnberg palaa pulpettiin elokuussa. Silloin hän osallistuu Singaporessa Aalto Executive Summit – konferenssiin ja aikoo suorittaa samalla kaksi modulia. Opiskeluajatukset ovat nyt taustalla, sitten elokuussa käynnistetään taas täysillä. Syksyn aikana suoritettavana on vielä sekä etäopiskelua, että Helsingissä käytävä Business Simulation –mittelö.

Oho, eikun pitääkin kääntyä tonnepäin! Tää liikennekin vaatii näköjään vielä opiskelua. Rönnberg kurvaa hotellille ja toivottaa hyvää kesää. Hänellä on kolme minuuttia aikaa käydä suihkussa ennen tapaamista. Hyvää kesää siis! Raportoimme elokuussa taas opintojen ja Australian kuulumiset.

Kai Rönnberg työskentelee Outotecillä, tittelillä Vice President, Services, South East Asia Pacific. Rönnberg aloitti Aalto MBA -ohjelmassa alkuvuodesta 2016  ja hän valmistuu vuoden 2018 alussa. Opintojen edetessä Rönnbergin mietteitä ja kokemuksia seurataan MBA päiväkirja -sarjassa, jonka muut osat näkyvät sivun alaosassa.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto MBA –päiväkirja osa 6: Uusi työ Australiassa: ”Nyt on käyttöä johtamisopeille”

Tilaa parhaat palat sähköpostiisi

Aalto Leaders' Insight on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja, tarinoita ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Englanninkielinen Aalto Leaders' Insight Highlights -uutiskirje lähetetään tilaajille noin kerran kuukaudessa. Tilaus on halutessasi helppo perua. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.